Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.
The coronavirus is usually transmitted by droplets, such as those produced when coughing and sneezing, and by direct or indirect contact with secretions infected by the virus. The virus may also shed in blood, urine and faeces, and, therefore, there is potential for transmission through contact with a wide range of bodily fluids. Certainly, person-to-person spread has been confirmed in community and healthcare settings across Asia and into Europe. There is also a possibility that asymptomatic carriers may be able to infect people. Public Health England (PHE) has classified the COVID-19 infection as an airborne, high consequence infectious disease (HCID) in the UK.
The application of infection prevention and control (IPC) principles are already widely used by healthcare professionals within hospital and community settings to both prevent the spread of infections and to control outbreaks when they do occur. The WHO has issued interim guidance regarding IPC when COVID-19 is suspected. This advice is echoed by guidance issued by PHE.
PHE suggests the coronavirus may pose complications, such as illness pneumonia or severe acute respiratory infection. They also suggest that patients with long-term conditions or are immunocompromised are at risk of these complications. It is important that as first-line staff, midwives are also familiar with the recommended IPC principles and measures, and ensure they have the appropriate personal protective equipment (PPE) when caring for a patient with suspected COVID-19.
What is the main idea of the passage?
the problems related to the coronavirus
epidemic situation in England caused by coronavirus
advice for those who infected with coronavirus
how the coronavirus is transmitted and ways to prevent infection
Lời giải tham khảo:
Hãy chọn trả lời đúng trước khi xem đáp án và lời giải bên dưới.
Đề thi thử TN THPT QG năm 2021 môn ANH
Đáp án đúng: D
Dịch nghĩa câu hỏi:Ý chính của đoạn văn là gì?
A. các vấn đề liên quan đến coronavirus
B. tình hình dịch ở Anh do coronavirus gây ra
C. lời khuyên cho những người bị nhiễm coronavirus
D. cách coronavirus lây nhiễm và cách ngăn ngừa nhiễm trùng
Giải thích: Đoạn văn chủ yếu nói về con đường lây nhiễm của virus corona và việc cần làm để phòng tránh lây nhiễm.
Câu trắc nghiệm liên quan:
- Right after the boy got out of his house, it started to rain heavily
- Julian dropped out of college after his first year. Now he regrets
- You are able to go out with your friend this evening.
- Mum, please don’t tell Dad my mistake!” the boy said
- It started to rain at 2 o’clock and it is still raining
- The sign says that we should read the constructions carefully before proceeding
- Her weight has increased remarkably since they began receiving treatment.
- His parents are satisfied with his result when he was at high school yesterday.
- The word This” in paragraph 3 refers to ______.i