Read the following passage carefully and mark the letter A,B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 46 to 50.
One of the highest honors for journalists, writers, and musical composers is the Pulitzer Prize. First awarded in 1917, the Pulitzer Prize has been won by Emest Hemingway, Harper Lee, John F. Kennedy, and Rodgers and Hammerstein, among others. As with many famous awards, this prize was named after its founder, Joseph Pulitzer. Joseph Pulitzer’s story, like that of many immigrants to the United States, is one of hardship, hard work, and triumph. Born in Hungary, Joseph Pulitzer moved to the United States in 1864. He wanted to be a reporter, but he started his American life by fighting in the American Civil War. After the war, Pulitzer worked for the German – language newspaper, the Westliche Post. His skills as a reporter were wonderful, and he soon became a partial owner of the paper.
In 1878, Pulitzer was able to start a newspaper of his own. Right from the first edition, the newspaper took a controversial approach to news. Pulitzer wanted to appeal to the average reader, so he produced exciting stories of scandal and intrigue. Such an approach is commonplace today, but in Putlizer’s time it was new and different. The approach led to the discovery of many instances of corruption by influential people. Pulitzer’s paper became very famous and is still produced today.
The success of Joseph Pulitzer’s newspaper made him a very wealthy man, so he wanted to give something back to his profession. Throughout his later years, he worked to establish university programs for the teaching of journalism, and he funded numerous scholarships to assist journalism students. Finally, he wanted to leave a legacy that would encourage writers to remember the importance of quality. On his death, he gave two million dollars to Columbia University so that they could award prizes to great writers.
According to the reading passage, who receives the Pulitzer Prize?
most newspaper reporters.
noted writers and composers.
Columbia University graduates.
Lời giải tham khảo:
Hãy chọn trả lời đúng trước khi xem đáp án và lời giải bên dưới.
Đề thi thử TN THPT QG năm 2021 môn ANH
Đáp án đúng: C
Dẫn chứng: One of the highest honors for journalists, writers, and musical composers is the Pulitzer Prize.
Câu trắc nghiệm liên quan:
- According to the reading passage, why did Joseph Pulitzer invent the Pulitzer Prize?
- Which sentence about the Pulitzer Prize is NOT true according to the reading passage?
- Why does the writer mention John F. Kennedy” in line 2?
- The word partial” in the passage is closest in meaning to …………..
- And they all say they would much rather go on living in their old farmhouse
- The three families get
- Joe works at home
- Pam looks after the shopping and
- In a small village in North Yorkshire, there is a big old farmhouse