Read the passage and circle the best answer
I was born in Ha Noi, the capital of Viet Nam. Ha Noi is famous for its natural beauty, with lots of rivers and lakes. There are many historical places to visit in Ha Noi. The Literature Temple (Van Mieu – Quoc Tu Giam) is the country’s first ever historical university. Teenagers often come here to pray for high results in their upcoming examinations. As Viet Nam is a Buddhism-oriented nation, its capital has also been the centre of Buddhism for centuries. In Ha Noi alone, there are about 600 temples and pagodas. It also has a big church in the city centre, a popular place for the few Christians living here. With a population of nearly eight million, the city is quite crowded. However, the public transportation is not adequate, so visitors find it hard to safely cross the roads. The city is packed with universities and enterprises, making it the top destination for higher education students and labour workers. Many people from rural areas reside in Ha Noi so that they can get well-paid jobs. This makes the city become more crowded than ever before.
What is the passage about?
changes in a city
a city in the past
Lời giải tham khảo:
Đáp án đúng: A
A. một thành phố
B. những thay đổi trong một thành phố
C. một thành phố trong quá khứ
D. quá khứ
Dẫn chứng: I was born in Ha Noi, the capital of Viet Nam. Ha Noi is famous for its natural beauty, with lots of rivers and lakes.
=> Chọn đáp án A
Dịch: Tôi sinh ra ở Hà Nội, thủ đô của Việt Nam. Hà Nội nổi tiếng với cảnh đẹp thiên nhiên với nhiều sông hồ.